اشتراک‌گذاری:

بدون دیدگاه
363 بازدید
  1. خانه
  2. وبلاگ
  3. تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای چه کسانی ضروری است

تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای چه کسانی ضروری است

دسته‌بندی: وبلاگ

تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای چه کسانی ضروری است

گروهی از متخصصان بین المللی بر اساس بررسی های اخیر خود تاکید کردند: تزریق گسترده دوز تقویتی واکسن‌ کرونا برای همه افراد ضروری نیست. گروهی از متخصصان بین المللی از جمله کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اساس بررسی های خود اظهار داشتند: تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای عموم افراد ضروری نیست. این کارشناسان تاکید کردند: لازم است شواهد بیشتری ارائه شود تا بتوان در مورد لزوم تزریق دوز تقویتی این واکسن به طور گسترده قضاوت کرد. هرچند این دیدگاه با برنامه های دولت ایالات متحده مبنی بر آغاز تزریق دوز تقویتی واکسن به بسیاری از مردم این کشور که به طور کامل در برابر بیماری واکسینه شده اند از هفته آینده، مغایرت دارد.

سویه دلتا کرونا

با افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ناشی از سویه دلتا، رئیس جمهوری آمریکا ابراز نگرانی کرده که ممکن است مصونیت در برابر بیماری در افرادی که پیش از این واکسینه شده اند، کاهش پیدا کند و تزریق دوز تقویتی راهی برای بهبود ایمنی در برابر این بیماری است. با این حال کارشناسان سازمان جهانی بهداشت استدلال کرده اند که هنوز برای تزریق دوز اول در سراسر جهان به واکسن کرونا نیاز داریم.

محققان تاکید کردند: هرگونه تصمیم گیری در مورد ضرورت تزریق دوز تقویتی یا زمان بندی تزریق دوز سوم باید بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق داده های بالینی یا اپیدمیولوژیک یا هر دو مورد باشد که نشان دهنده کاهش مداوم و معنی دار ابتلا به نوع شدید بیماری باشد. به گزارش خبرگزاری رویترز، به گفته این کارشناسان و محققان در حال حاضر شواهد موجود تایید کننده ضرورت تزریق دوز تقویتی (یادآور) واکسن کرونا به عموم مردم نیست.

چه کسانی دوز سوم واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد؟

مهم ترین گروه برای دریافت دز سوم واکسن کرونا با توجه به تشخیص کمیته های علمی در کشور افرادی هستند که در گروه های پر خطر مشغول به فعالیت هستند. دکتر زالی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرد: مهم ترین گروه برای دریافت دز سوم واکسن کرونا با توجه به تشخیص کمیته های علمی در کشور افرادی هستند که در گروه های پر خطر مشغول به فعالیت هستند مانند افرادی که خدمات درمانی ارائه می دهند.

افراد کم واکسینه شده باعث افزایش عفونت ها می شود

“جمعیت واکسینه نشده در معرض خطر بالای عفونت هستند. اگر این نوع به سرعت به حرکت خود ادامه دهد ، به ویژه در مناطق با نرخ پایین واکسیناسیون ، ایالات متحده می تواند شاهد افزایش عفونت SARS-CoV-2 باشد. مدیر CDC دکتر روشل والنسکی منبع معتبر در مورد این افزایش احتمالی در اوایل ماه جاری هشدار داد. وی در یک جلسه مطبوعاتی گفت که داده های اولیه نشان می دهد 99.5 درصد از افرادی که از ژانویه در اثر کووید 19 فوت کرده اند واکسینه نشده اند. وی گفت: “ما می دانیم که نوع دلتا … در حال حاضر در مناطق کشور با نرخ پایین واکسیناسیون در حال افزایش است.”

یافته های یک مطالعه معتبر در انگلستان نشان می دهد که نوع دلتا دو برابر بیشتر منجر به بستری شدن می شود و هر دو واکسن AstraZeneca-Oxford و Pfizer-BioNTech COVID-19 در کاهش این خطر موثر هستند.

والنسکی گفت: “ما همچنین می دانیم که واکسن های مجاز ما از بیماری های شدید ، بستری شدن و مرگ ناشی از نوع دلتا جلوگیری می کند.” دکتر تئودور استرنج ، رئیس موقت پزشکی در بیمارستان دانشگاه استاتن آیلند در نیویورک ، گفت که داده ها این را تایید می کند. “ایمنی و اثربخشی واکسن های فعلی بسیار واضح است. این سه واکسن در پیشگیری از بیماری و شیوع بیماری موثر هستند و مانند سایر واکسن های مورد استفاده ایمن هستند. اگرچه برخی از عوارض جانبی گزارش شده است ، اما این موارد نادر و قابل درمان هستند. “

واکسن کرونا آسترازنکا در بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی نیز موثر است

علائم ویروس اچ‌آی‌وی بسته به مرحله عفونت متفاوت است. معمولا برخی از بیماران در ماه‌های اولیه آلودگی از شرایط خود آگاهی ندارند. نتایج یک کارآزمایی بالینی نشان می‌دهد واکسن استرازنکا در مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی نیز به خوبی غیرمبتلایان اثر می‌کند. به گزارش ساینس، مطالعات قبلی نشان داد ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی،‌ به خودی خود احتمال بروز کرونا را افزایش نمی‌دهد، بلکه مبتلایان به اچ‌آی‌وی به دلیل نقص سیستم ایمنی علائم شدیدتری را تجربه می‌کنند و احتمال مرگ این افراد بیشتر است.

پس از کشف واکسن کرونا ، محققان به دنبال اثربخشی واکسن بر این بیماران بودند و به تازگی در کارآزمایی بالینی ۱B/۲A دریافتند واکسن آسترازنکا در مورد مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی نیز اثر محافظتی مشابه غیر مبتلایان دارد. نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet HIV منتشر شده است.

این یافته برای اطلاعات از مدیریت بالینی افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی در طول پاندمی بسیار مهم است. این مطالعه تنها با استفاده از واکسن آسترازنکا و در آفریقا صورت گرفته است. در ادامه مطالعه آمده است عوارض واکسن در مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی نیز در مقایسه با سایرین شدیدتر نیست. در حال حاضر نگرانی ناشی از شدت و مرگ کرونا در مبتلایان به این عفونت و سایر بیماران مبتلا به نقص ایمنی بسیار شدید است.

اچ‌آی‌وی چیست؟

اچ‌آی‌وی، نوعی ویروس نقص ایمنی است که سبب عفونت سلول‌های سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آنان می‌شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف تر می‌شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می‌شود. ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود. هیچ درمانی برای این بیماری کشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادرند روند سرعت بیماری را کند کنند.

– اچ‌آی‌وی و ایدز یکی از بزرگترین معضلات حوزه سلامت عمومی؛ به ویژه در کشورهای کم درآمد است و آمار نشان می‌دهد تا به حال بیش از ۳۳ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده‌اند.

امکان زندگی طولانی و سالم برای بیمار

– با افزایش آگاهی افراد در زمینه پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت‌های لازم در مقابل انواع عفونت، بیماری ایدز به یک شرایط کنترل‌شده تبدیل شده و برای بیمار امکان زندگی طولانی و سالم را فراهم می‌کند.

– بر اساس آمار انجام شده تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی، ۳۸ میلیون نفر به ایدز مبتلا هستند.

– در نتیجه تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با اچ آی وی، پوشش خدماتی به طور پیوسته رو به افزایش است. در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۸ درصد از بزرگسالان و ۵۳ درصد از کودکان مبتلا به ایدز در کشورهای فقیر و متوسط تحت درمان‌های ضد ویروسی مادام‌العمر قرار گرفتند.

– پوشش درمان‌های ضد ویروسی برای زنان باردار و شیرده مبتلا به HIV در حدود ۸۵ درصد گزارش شده است.

– در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی بر اساس آمار حدود ۸۱ درصد از افراد مبتلا از شرایط خود آگاه بودند. از این میان ۶۷ درصد تحت درمان ضد ویروسی دریافت کردند.

– تا ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۵.۴ درصد به داروهای ضدویروسی دسترسی داشتند که نسبت به سال گذشته ۲.۴ درصد رشد داشته است.

– بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ میلادی، میزان ابتلا ۳۹ درصد و مرگ و میر مرتبط با اچ آی وی ۵۱ درصد کاهش یافت و زندگی ۱۵.۳ میلیون نفر به دلیل درمان‌های ضد ویروسی نجات یافت.

علائم ویروس اچ‌آی‌وی

علائم ویروس اچ‌آی‌وی بسته به مرحله عفونت متفاوت است. معمولا برخی از بیماران در ماه‌های اولیه آلودگی از شرایط خود آگاهی ندارند. ممکن است در چند هفته اول ابتلا به عفونت، علائمی شبیه به آنفلوآنزا از جمله تب، ‌سردرد، ‌بثورات پوستی یا گلودرد دیده شود.

عفونت به تدریج سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند و علائم دیگری مانند تورم غدد لنفاوی، کاهش وزن، تب، اسهال و سرفه دیده می‌شود. بیماری ایدز در صورت عدم درمان می‌تواند به شرایط پیچیده‌ای مانند سل، مننژیت، عفونت‌های باکتریایی شدید و سرطان هایی مانند لنفوم و سارکوم را ایجاد کند.

رابطه جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراک‌گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین و زایمان و شیردهی، مهم ترین علل انتقال بیماری هستند.

عوارض شایع بعد از تزریق واکسن های کووید 19 یا واکسن کرونا

بعد از تزریق واکسن کرونا فرد ممکن است برخی عوارض محسوس و قابل تشخیصی را تجربه نماید. محل تزریق شامل قرمزی، خارش، حساسیت، درد، سفتی، تورم و احساس گرما در محل تزریق و عوارض شایع سیستمیک شامل آرترالژی، میالژی، ضعف، خستگی، لرز، کاهش اشتها، تهوع، سردرد، تب، لرز، کسالت می باشد. این عوارض پس از تزریق واکسن کرونا ممکن است در بعضی مواقع تا 7 روز ابتدایی بعد از تزریق واکسن وجود داشته باشد. در صورتی که عوارض طی 7 روز اول بهبود پیدا نکند و یا تشدید شود بیمار باید توسط پزشک معاینه شود و بررسی های لازم انجام شود.

سایر عوارض واکسن کرونا عبارتند از اسهال، تهوع, استفراغ، سرگیجه، خواب آلودگی، بثورات پوستی، تعریق و …

کنترل عوارض بعد از تزریق واکسن کرونا

قبل از تزریق واکسن کرونا ، جهت پیشگیری از بروز عوارض استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها توصیه نمی شود. استامینوفن ممکن است باعث کاهش پتانسیل ایمنی زایی واکسن شود. استفاده از آنتی هیستامین ها می تواند باعث پوشانده شدن علائم آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن کرونا شود. استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها برای کنترل عوارض، بعد از تزریق واکسن ممانعتی ندارد. برای پیشگیری از بروز عوارض بسیار نادر واکسن آسترازنکا، استفاده از هپارین، انوکساپارین، دالتپارین، وارفارین، آنتی کواگوالنت های خوراکی مستقیم مانند ریواروکسابان و دابیگاتران، آسپرین و یا سایر داروهای ضد پلاکت توصیه نمی شود.

هشدار درباره هم زمانی آنفلوانزای فصلی و کرونا

مقایسه ای از وضعیت رعایت پروتکل ها در سالی گذشته با پاییز و زمستان پیش رو گواه این مهم است که احتمال شیوع آنفلوانزا امسال بیشتر است. مقایسه ای از وضعیت رعایت پروتکل ها در سالی گذشت با پاییز و زمستان پیش رو گواه این مهم است که احتمال شیوع آنفلوانزا امسال بیشتر است. پیش از رسیدن فصل سرما و بیماری های بخصوص آن باید آماده باشیم. تامین واکسن آنفلوانزا خصوصا برای کادر درمان و گروه های پرخطر ضرورت دارد.

آنفلوانزا یک عفونت ویروسی، مسری و شایع است. این بیماری، به خصوص برای کادر درمان که در تماس مستقیم با بیماران هستند، سالمندان، کودکان خردسال و مبتلایان به بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای می‌تواند خطرناک باشد. بی تردید شیوع وسیع آنفلوانزای فصلی همزمان با همه گیری کرونا می‌تواند بیمارستان‌ها و کادر درمان را از پا درآورد. برای پیشگیری از ابتلای همزمان به بیماری‌های آنفلوانزا و کووید -۱۹، باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود، مردم باید ماسک بزنند و از حضور در اجتماعات و مکان‌های شلوغ پرهیز کنند.

پیشگیری از کرونا و آنفلوانزا

استفاده صحیح از ماسک، علاوه بر این که مانع بروز بیماری کرونا می‌شود برای پیشگیری از آنفلوانزا نیز موثر است. در سال گذشته آمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزا به دلیل دریافت واکسن این بیماری و رعایت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری کرونا، کاهش قابل توجهی داشت ولی در سال جاری با کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی نگرانی شیوع گسترده آنفلوانزای فصلی دور از تصور نیست. مسافرت، مهمانی و رستوران رفتن، حضور در اجتماعات و ماسک نزدن ها در وضعیت خطرناک کرونا و احتمال بروز آنفلوانزا به ضرر خودمان و خانواده‌مان است. متاسفانه کرونا بیماری بسیاری جدی است و این روزها آنقدر خبر مرگ کرونایی به گوش‌مان می رسد که دیگر نمی‌شود این ویروس را جدی نگرفت، کرونا خطرناک است و اگر رعایت نکنیم بسیار کشنده خواهد بود.

خطر افرادی که از اساس و بدون هیچ منطق علمی با هر گونه واکسن کرونا مخالفند و معتقدند که واکسن‌ها بدن را در مقابل بیماری ضعیف می‌کنند از خود ویروس بیشتر است. واکسینه شدن در برابر بیماری خصوصا در پاندمی ها یک مسوولیت اجتماعی است، ماه ها است کشور ما با آمار بالایی از مرگ و میر ناشی از کرونا روبرو ست. باید به این موضوع توجه داشته باشیم با توجه به مشکلات اخیر واکسن ها با مشقت های زیادی در دسترس عموم قرار می گیرد بنابراین تنها راهکار برای کاهش مرگ ومیر هموطنانمان تزریق واکسن کرونا علیه بیماری است. تنها موضوعی که می تواند به کاهش بار بیماری کمک کند، قطعا و بدون تردید واکسیناسیون است.

واکسن آنفلوانزا مفید برای کرونا

نتایج برخی مطالعات جدید نشان می‌دهد که واکسن آنفلوانزا می‌تواند از افراد در برابر برخی عوارض شدید ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ محافظت کند. به نظر می رسد واکسن آنفلوانزا می تواند سلاحی ارزشمند برای مبارزه با همه‌گیری کووید-۱۹ باشد. مهم ترین اصل پیشگیری از بیماری های عفونی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. برای پیشگیری از افزایش بار بیماری و اضافه نشدن بار آنفلوانزا به مراکز درمانی و بهداشتی باید برای مدتی قید مهمانی‌های پرجمعیت را بزنیم، ناگزیریم فعلا عروسی نگیریم و به مهمانی نرویم؛ چرا که حفظ سلامتی و جان‌ عزیزانمان از هر چیزی که در این جهان است مهم تر است.

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید

برچسب ها:

بیشتر بخوانید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست